Unique. By nature.

Time x Skill x Nature = Magic

Het geheim van de Liefmans craft blends zit in haar unieke smaak, het resultaat van een eeuwenoude vierdelige traditie: het gebruik van Belgische kwaliteitskrieken, het meesterlijk vermengen van jong en oud bier, de gemengde gisting in open gistkuipen en tot slot de lagering in de bierkelders.

 • Fles Goudenband

  Een klasse op zichzelf

  Goudenband

  Liefmans Goudenband is een van de meest unieke bieren ter wereld. Oorspronkelijk heette het IJzerenband, een verwijzing naar de ijzeren ringen rond de biertonnen. Toen het werd omgedoopt tot Liefmans Goudenband kreeg het een champagnekurk.
  Meer info
 • Fles Kriek-Brut

  De perfecte blend

  Kriek-Brut

  Dit weelderige bier is het perfecte huwelijk tussen frisse accenten en de ingetogen zoetzure smaak van krieken. Liefmans Kriek-Brut is een bier van gemengde gisting, waarvan elke hectoliter tot wel 13 kilogram fruit bevat.
  Meer info
 • Fles Glühkriek

  Kruidig kerstbier met pit

  Glühkriek

  Dit hartverwarmende glühbier schenk je warm, maar nooit te heet. Een kruidige kriek die elke winteravond meteen gezelliger maakt.
  Meer info
 • Fles Oud Bruin

  Zuur en zoet in balans

  Oud Bruin

  Traditie is vooruitgang die geslaagd is. Denk daar maar eens over na, terwijl je van een glas Liefmans Oud Bruin geniet.
  Meer info

Time

Aged to perfection

Liefmans wordt al sinds het prille begin gemaakt van Belgische krieken enerzijds en anderzijds van lichte, donkere en geroosterde mout. Na een gemengde gisting van één week rijpt het bier verder in de kelders van de Oudenaardse brouwerij om tot haar volle expressie te komen.

Skill

Master Blenders

Na de rijping is het de beurt aan de brouwmeester, die het bier versnijdt of blendt. Door jonge, frisse bieren met oudere en rijpere bieren te vermengen komt de gisting opnieuw op gang en verkrijgt Liefmans haar uitzonderlijk smaakprofiel.

Nature

Unique fermentation

De Liefmansbrouwerij aan de oevers van de Schelde in Oudenaarde is een monument in het Belgisch bierpatrimonium. Door de nabijheid van de Schelde zijn de microflora die zich eeuwenlang in deze regio hebben ontwikkeld uitzonderlijk. Daardoor is de lucht nergens anders ter wereld zo geschikt om unieke fruitbieren te creëren.